НОВИНИ

НОВИНИ

Над 1,6 млн. лв. са отпуснати за обновяване на 15 детски градини и училища в София

В 15 детски градини и училища ще бъдат извършени ремонтни дейности със средства, отпуснати от Общинския приватизационен фонд. Това реши днес Съветът за управление на Специализирания общински приватизационен фонд (СУСОПФ), който проведе онлайн заседание.

Решението за отпускане на 1,689 млн. лв. от Фонда трябва да бъде потвърдено от Столичния общински съвет тази седмица.

Списъкът с училища и детски градини, нуждаещи се от ремонт на материалната база, е изготвен на основание постъпили в Столична община искания от районни кметове, директори и родителски настоятелства, както и след извършени огледи на място и препоръки в техническите паспорти на сградите. Учебните заведения са разположени в 11 столични района: "Средец", "Сердика", "Слатина", "Лозенец", "Триадица", "Красна поляна", "Витоша", "Люлин", "Връбница", "Панчарево" и "Банкя".

Необходимите ремонтни дейности са от различно естество: конструктивно укрепване на сградни елементи, ремонти на покриви и дворове, подмяна на водопроводни, противопожарни, отоплителни и електроинсталации, обновяване на кухненски блокове, преустройства на сгради за обособяване на нови групи към детски градини.