Banner Title Example

This is a simple banner component that you can use when you need extra attention to featured content or information.

Back Ремонтират подлеза при Румънското посолство

От години гражданите очакват обновяване на съоръжението, което е връзка на два района, към две училища, пазар, Борисова градина и посолство.

С ремонта на подлеза на едно от най-натоварените кръстовища в столицата - между бул. "Михай Еминеску", ул. "Цар Иван Асен II" и "Шипченски проход" се осигурява достъпна градска среда. Докладът за рехабилитация на съоръжението бе приет от постоянната комисия по финанси, а в четвъртък се очаква и потвърждение на решението от СОС. Подлезът свързва районите Слатина и Средец и осигурява безопасно преминаване на гражданите. Също така в непосредствена близост до него има две училища, посолство, пазар, църква и непрестанен трафик от автомобили.

С изграждането на асансьорите ще се осигури достъп и на хората в неравностойно положение, майки с колички, за които подлезът е връзка с Борисовата градина и зелените пространства по "Цар Иван Асен II". Финансирането се осигурява от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) и е в размер до 770 000 лв. с ДДС.

Средствата се предоставят на район “Средец” за извършване на ремонтни работи в пешеходен подлез на кръстовището и също така ще трябва да контролират изпълнението на дейностите по изграждането на асансьори и обновяването.

От района вече са предприели действия и са възложили на сертифицирана фирма за проектиране, авторски надзор и консултантски услуги в областта на строителството на сгради, пътища и съоръжения, изготвянето на технически проект за обекта в 8 части. Въз основа на техническия проект е съставена актуална количествено-стойностна сметка за ремонтни работи на стойност 766 736,56 лева.

В момента подлезът е в не добро състояние. През годините са правени частични ремонти за поддръжка на експлоатационното му състояние. В подземното съоръжение има и 26 павилиона за търговска и обслужваща дейност, от които в момента работят малък процент.

"Продължаваме с финансирането от СОПФ на обекти с обществена значимост във всички райони на София.", коментира председателят на СУСОПФ и зам.председател на комисията по Финанси и бюджет Стефан Марков.