НОВИНИ

НОВИНИ

Обратно Нови 5 спортни игрища в двора на 30 училище в София

От подобренията ще се възползват над 900 ученици на столичното училище.

Столичният общински съвет прие предложението да се финансира обновяването на двора на 30 СУ "Братя Миладинови" и изграждането на нови спортни игрища и площадки. Третият етап от инвестиционния проект "Възстановяване и обновяване на плувен басейн и физкултурен салон и прилежащите им помещения включва вертикална планировка и нови площадки в двора на училището, в което се обучават над 900 деца. Миналата година в столичното училище бяха завършени нов басейн и физкултурен салон. За да приключи започнатото модернизиране и цялостно обновяване на спортната инфраструктура на учебното заведение се планира финансиране и изпълнение на последния трети етап.

Проектът предвижда общо 5 спортни площадки – две за баскетбол, футбол, волейбол и минифутбол. Към тях в южната част на двора ще се изградят и трибуни. Ще се изградят нови външни стълби, ще се обновят и стълбите между учебния корпус и спортните игрища в южната част на двора. Ще се направят и нови тротоарни настилки в дворното пространство, както и озеленяване, което да допринасящо за по-добрата градска среда.

Предвидените строително-монтажни дейности за двора са на стойност 570 хил. лв., а финансирането ще е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд, става ясно от доклада на общинския съветник Стефан Марков и зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

"Инвестициите в образователна и спортна инфраструктура са сред основните приоритети на Специализирания общински приватизационен фонд и Столична община през годините. Този проект не прави изключение. След финансирането на басейна и физкултурния салон, завършването на двора и спортните съоръжения приключва третия етап от обновяването в 30-то училище, което е приоритет защитаван от Кмета на район Възраждане и подкрепян от г-жа Фандъкова.", коментира Председателят на СУСОПФ и Зам.председател на комисията по Бюджет и финанси към СОС Стефан Марков.

Контролът по изпълнението на дейностите по ремонта ще бъде възложен на район "Възраждане".