Софийска премиера на „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ в Столична библиотека

Дългоочакваната софийска премиера на литературния хит „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ със съставители Анна Лазарова и Светлозар Желев ще се състои на 29 ноември (сряда) от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека.

Ето какво споделя Светлозар Желев за книгата и премиерата ѝ:

„Избрахме за софийската премиера на книгата ни Столична библиотека, защото библиотеките са храм на книгите и четенето и дом на всеки четящ.
Това е книга за нашата, и още близо 40 души, автори и читатели, обич към книгите и литературата. В нея има истории за четенето, за нашия път към него, за книгите, за това защо трябва да четем, за любимите ни книги и автори, за миналото и бъдещето, въпроси и отговори, литературни анкети и препоръки за четене. Това е книга – подарък, от хора, които обичат книгите, за хора, които обичат книгите, или пък все още не са ги открили. Един възможен повод за запознанство, за пътешествие, за откривателство. Най-възрастният автор е на 72, а най-малкият читател в книгата е на 9. А има и един, чиято възраст е неопределима. Общо сме 42. Защо? "Дълбока мисъл" знае. И вие ще разберете на представянето на 29 ноември. Сложете си в списъците за коледните подаръци тази книга, няколко екземпляра от нея, за близки, приятели, за млади и възрастни читатели. С много обич я направихме всички, с много обич се надяваме и вие да се отнесете към нея.“

Автори на текстове в сборника са Рая Господинова, Здравка Евтимова, Виктория Бешлийска, Йоанна Елми, Александрина Пендачанска, Христо Блажев, Кремена Кунева, Мария Касимова-Моасе, Младен Влашки, Кристин Димитрова, Владимир Полеганов, Дарин Тенев, Цочо Бояджиев, Зорница Христова, Никола Петров, Стефан Иванов, Георги Бърдаров, Изабел Овчарова, Васил Попов, Оля Стоянова, Александър Шпатов, Ева Гочева, Гергана Гълъбова, Костадин Филипов, Иво Сиромахов, Лора Инджова, Яна Букова, Камен Филипов, Яна Дамянова, Аксиния Михайлова, Белослава Димитрова, Юлия Спиридонова, Зузи Аспарухова, Димитрина Иванова, Антонина Георгиева, Палми Ранчев, Георги Гаврилов, Светлозар Желев, Георги Господинов, Анна Лазарова, Митко Новков, ChatGPT. Илюстрациите в книгата са на Росица Гърджелийска.

Споделете литературното предизвикателство „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ в Столична библиотека като носите доброто си настроение и любовта към книгите!

 

27.11.2023